Pension

Natuur van het Paard
We hebben gekozen voor een Paddock Paradise omdat dat het dichtst komt bij de natuur van het paard en wat het best bij ons past. Een paard moet paard kunnen zijn en daar hoort sociaal contact bij en de mogelijkheid om veel te kunnen bewegen!

Kleinschalig pension
Onze Paddock Paradise is kleinschalig van opzet waardoor individuele aandacht gegeven kan worden.  Er is plek voor enkele privépaarden, paarden die bij mij in training of behandeling zijn en voor een aantal pensio(e)n paarden.

Revalidatie
Ook voor paarden die tijdelijk uit training zijn vanwege bijvoorbeeld een blessure, is ons Paddock Paradise een geschikte plek om te revalideren. Het vele bewegen, het terrein met de verschillende ondergronden, de heuvel en het leven in de groep werkt al helend. Wanneer je paard daarnaast nog extra aandacht nodig heeft in de vorm van trainingen aan de hand of onder het zadel of in de vorm van één of meer (energetische) behandelingen dan help ik je daar graag bij.

Verzorging
Je paard leeft in een gemengde groep van merries en ruinen en heeft 24/7 toegang tot de paddock en regelmatig toegang tot de weides.  Er zijn voldoende schuilmogelijkheden en er zijn 2 schuilstallen. Ruwvoer wordt verstrekt op de paddock. Op verschillende plekken hangen zout- / mineraalblokken waar de paarden regelmatig hun zoutbehoefte stillen. Wanneer paarden extra vitaminen en mineralen of krachtvoer nodig hebben dan kan je dit zelf na het werk verstrekken.

Compostering
Alle mest van de paddock en uit de stal wordt op de composthopen verzameld. Het gecomposteerde organische materiaal wordt in het voorjaar en door het jaar heen over het land verspreid. Hierdoor komen de mineralen weer terug op het land.

Ontwormen
Wormresistentie is een groot probleem aan het worden. Het op vaste tijden een wormenkuur geven, zonder mestonderzoek, wordt niet gedaan. Om de wormdruk laag te houden wordt de mest van de paarden regelmatig en zorgvuldig opgeruimd ook in de weides. Wel zal er één tot twee maal per jaar een mestonderzoek gedaan worden om te checken of er een wormbesmetting onder de paarden is. In overleg met de dierenarts wordt gekeken met welke middelen te behandelen bij een besmetting.

Nieuwe paarden worden geacht vrij te zijn van wormen. Een kopie van een recent mestonderzoek en eventuele behandeling wordt vooraf overlegd.

Blote hoeven
Op de Paddock Paradise zijn paarden met ijzers niet toegestaan. Voor enkele paarden zal dit in het begin even wennen zijn, maar veelal verloopt de transitie probleemloos.

Reacties gesloten